HjemOpskrifterKrydrede kødboller og pastasalat med persillepesto og ærter
Krydrede kødboller og pastasalat med persillepesto og ærter
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
400 g hakket grisekød
1 løg
1 æg
25 g finvalsede havregryn
2 spsk hvedemel
0.5 dl vand
1 bundt kruspersille
1 tsk stødt koriander
salt og sort peber
smør eller olie til stegning
1 fed hvidløg
20 g pinjekerner
0.5 dl olivenolie
25 g revet parmigiano reggiano
1 spsk friskpresset citronsaft
300 g tørret pasta
250 g ekstrafine ærter gerne frosne
Sådan gør du
1.
Kom hakket kød i en skål, og bland med revet løg, æg, havregryn, hvedemel, vand, en håndfuld hakket persille, koriander, lidt salt og peber.
2.
Form farsen til kødboller, og steg dem i smør eller olie i ca. 5 min. på alle sider ved medium varme.
3.
Kom resten af persillen i en blender sammen med hvidløg, pinjekerner, olivenolie, revet parmesan, citronsaft og lidt salt og peber, og blend til en pesto.
4.
Kog imens pastaen efter pakkens anvisning i letsaltet vand.
5.
De sidste to minutter kommes ærterne i.
6.
Sigt vandet fra, og vend pasta og ærter med pesto.