HjemOpskrifterKrydrede kødboller og pastasalat med persillepesto og ærter

Krydrede kødboller og pastasalat med persillepesto og ærter

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g hakket grisekød
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 25 g finvalsede havregryn
  • 2 spsk hvedemel
  • 0.5 dl vand
  • 1 bundt kruspersille
  • 1 tsk stødt koriander
  • salt og sort peber
  • smør eller olie til stegning
  • 1 fed hvidløg
  • 20 g pinjekerner
  • 0.5 dl olivenolie
  • 25 g revet parmigiano reggiano
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 300 g tørret pasta
  • 250 g ekstrafine ærter gerne frosne

Sådan gør du

  • 1.
    Kom hakket kød i en skål, og bland med revet løg, æg, havregryn, hvedemel, vand, en håndfuld hakket persille, koriander, lidt salt og peber.

  • 2.
    Form farsen til kødboller, og steg dem i smør eller olie i ca. 5 min. på alle sider ved medium varme.

  • 3.
    Kom resten af persillen i en blender sammen med hvidløg, pinjekerner, olivenolie, revet parmesan, citronsaft og lidt salt og peber, og blend til en pesto.

  • 4.
    Kog imens pastaen efter pakkens anvisning i letsaltet vand.

  • 5.
    De sidste to minutter kommes ærterne i.

  • 6.
    Sigt vandet fra, og vend pasta og ærter med pesto.

  • 7.
    Drys med resten af persillen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11377 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
852 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.4 g
Protein: 24.3 %12.2 g
Kulhydrat: 41.2 %20.7 g
Fedt: 34.5 %7.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;